יום שישי, נובמבר 24, 2017
מגן דוד בתוך צלב בחלון הכנסייה התלויה הקופטית בקהיר
מגן דוד מהמאה השביעית עד התשיעית במוזיאון הקופטי בקהיר
איור מלפני מאה ושלוש עשרה שנים
מגן דוד מהמאה השביעית עד התשיעית במוזיאון הקופטי בקהיר
מקור:
J. Strzygowski, Koptische Kunst,
Catalogue general des Antiquites Egyptiennes du Musee du Cairo,
Bd. XII, Wien 1904, p. 140, 231.
צילום של יערה צ'רשניה מלפני כמה ימים
מגן דוד מהמאה השביעית עד התשיעית במוזיאון הקופטי בקהיר
יום שני, נובמבר 20, 2017
מגן דוד בתליון יהודה המשוחררת
בתחילת יולי 1918 עזבו את הארץ כמה מאות מתנדבים שהתגייסו לגדודים העבריים בדרכם למצריים. המתנדבים שיצאו מיפו ומהמושבות שבאזור תל אביב קיבלו לפני צאתם את דגל הגדוד מידי ד"ר חיים ויצמן. בירושלים חולקו למתנדבים מטבעות [תליונים] מכסף עבודת "בצלאל".
מטבעות אלו, אשר חתומים שנעשו בבצלאל, הם חיקוי ותשובה למטבע שטבעו הרומאים בשנים 81-79 אחרי שכבשו את א"י - "יהודה השבויה". במטבע רומי זה יושבת בת ציון השבויה כשלרגליה שלשלאות - ומשמאלה חייל רומי במדי קרב.
במטבע התיליון של "בצלאל" השבויה עומדת ומנתקת את השלשלאות אשר לרגליה והחייל הרומי שלידה ... נמצא בעמדת מנוסה. בתחתית תליון מרשים זה הכתובת "יהודה המשוחררת" ובצידו השני של התליון חקוקות סביב המילים "למתנדבים בעם" א"י תתמ"ט [הספירה למניין חורבן הבית השני]" ובמרכז התליון מגן דוד, מוקף בשבעה מגני דוד קטנים.
לפי עדויות וזיכרונות שנאספו נמצא, שבערב יציאתם של מתנדבי העיר ירושלים ערך וועד העיר מסיבת פרידה למגויסים לגדוד. באותה מסיבה נכחו נכבדי העיר והמגויסים. נשמעו ברכות ונאומים המדברים על חשיבות הגיוסים לגדוד העברי שמוקם בימים אלו, וחולקו למגויסים אגרות מוועד העיר ובהן תפילה למען המגויסים. בצירוף לאיגרת חולק לכל מתנדב תליון כסף מרשים זה. תליון כסף זה נחשב כיום בהחלט כנדיר. ונושא עמו סיפור נלווה מעניין מאותם ימים של מלחמת העולם הראשונה.
התליון נמצא באוסף אבירם פז והוא גם זה שכתב את הסיפור הזה.
יום חמישי, נובמבר 16, 2017
חותם שלמה ברצפת בית חולים לחולי נפש בקהיר
הירשם ל-
רשומות (Atom)